Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokirala učiteljicu

Suspendirali učenicu jer je napisala da razumije Lanzin pohod

'unu  zagreb 09.04.2008 ...10. gimnazija pisanje eseja...Ucenici pisu od 10 do 12 esej iz hrvatskog jezika u sklopu dru017Eavne mature...  Foto:Antonio Bronic'
Antonio Bronić/PIXSELL
31.12.2012.
u 14:33

Razumijem ubojstva u Connecticutu. Znam zašto je povukao obarač, dio je stihovnog repertoara zabilježenog u osobnoj bilježnici mlade djevojke

Jedna američka 17-godišnja učenica suspendirana je jer je napisala pjesmu o masakru u osnovnoj školi Sandy Hook u kojoj objašnjava da ''razumje Adama Lanzu i njegove razloge za izvršenje ubojstava''.

Courtni Webb razljutila je autoritete srednje škole Akademija za život u San Franciscu koji, nakon što su je promptno udaljili s nastave, raspravljaju o njenom eventualnom isključenju iz škole, javlja Daily Mail.

– Razumijem ubojstva u Connecticutu. Znam zašto je povukao obarač – dio je stihovnog repertoara zabilježenog u osobnoj bilježnici mlade djevojke. Na te je riječi naišla i njena učiteljica koja je pjesnički izlet učenice prijavila ravnateljstvu škole.

Courtni, koja piše sve vrste poezije, pokušala se opravdati slobodom samoizražavanja, a jednim američkim novinama kazala je da je samo željela ''izraziti svoje vjerovanje da se tragedija u školi Sandy Hook dogodila jer se ljudi osjećaju nemoćno''. Kazala je da je i prije pisala mračne pjesme, no dosad je nitko zbog toga nije prozivao.

– Stihovi na nju djeluju terapijski i ne bi ih previše trebalo analizirati – kazao je jedan od učenika škole, dok majka djevojke Valerie Statham smatra da osoblje škole pretjeruje te da su njenu kćer ''uzeli na zub'' jer je uzorna ponašanja i nenasilnog karaktera.

Škola očito misli drugačije pa ako komisija ustanovi da Courtni predstavlja sigurnosnu prijetnju drugim učenicima, bit će trajno udaljena s nastave.

>>'Hoćemo li odsad sramežljivu djecu promatrati s oprezom?'

Komentara 3

NE
Nepokolebljiv
18:11 01.01.2013.

Razumjeti razloge ili povode koji vode k necemu niti znaci ogobravati nesto niti poticati nesto. Ta mlada Amerikanka samo vidi gdje su ucitelji i skolski pedagozi pali na ispitu i propustili za sto su placeni. Ona im je sada zrtveno janje. Zalosno.

MA
mariyan
18:29 01.01.2013.

Zanimljivo,da se tako nesto moze desiti[ in the land of the free]da dijevojka ne sije izraziti svoje misljenje pa iako se drugi ne slazu sa time

IR
irani.
19:12 01.01.2013.

Volim ove komentare u stilu tko ce gluplje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije